NETVÆRK: Frederiksborg Amts Avis klar med nyt og eksklusivt erhvervsnetværk hovedsageligt for ledere.

Af Henrik Helmer Petersen

Er du klar til at blive udfordret og opdateret på din virksomheds strategiske og kommercielle potentiale? Er du frisk på at læse fire nye og spændende fagbøger? Vil du møde forfatterne og skabe nye relationer? Og er du åben for nye indspark og metoder? Sådan lyder ordene i den åbne invitation, som Frederiksborg Amts Avis’ chefredaktør Palle Høj og netværksfacilitator og skribent i avisen Mette Dahl Juelner fra konsulentvirksomheden BizBuddy giver erhvervslivet i Nordsjælland. Avisen har udviklet et nyt og spændende erhvervsnetværk hovedsageligt for ledere, og omdrejningspunktet er en LæseLounge.

25 ledere mødes fire gange over et år, første gang i august, og hver gang har medlemmerne af netværket læst en nøje udvalgt ny fagbog. Det kan være om ledelse, strategi, markedsføring, kommunikation og andet. Som medlem af netværket bliver man på den vis ikke bare en del af et professionelt faciliteret netværk, man læser også – og bliver udfordret af nye fagbøger. Man møder dertil nogle af de spændende forfattere og meningsdannere. Netværket mødes på Frederiksborg Amts Avis på Slotsgade i Hillerød. Chefredaktør Palle Høj er vært, og Mette Dahl Juelner fra virksomheden BizBuddy er facilitator.

Fire gange
– Der findes andre og også udmærkede netværk i Nordsjælland. Det er det, at vi mødes om ny spændende faglitteratur i LæseLoungen, der adskiller netværket fra andre netværk. Som det sker, når mennesker mødes, skabes der nye relationer. Snakken falder på andre ting. På den måde vil medlemmer af vores nye netværk, LæseLoungen helt sikkert også træffe nye potentielle forretningsforbindelser og få ny input over en bred vifte, siger Palle Høj. Mette Dahl Juelner supplerer: – Kendetegnet for vores nye eksklusive netværk er også, at vi udelukkende mødes fire gange – hvert møde med nogle måneders mellemrum. På den måde er det også lidt mere enkelt og en ideel anledning til at få læst fire nye bøger, blive udfordret forretningsmæssigt og møde nye potentielle forretningsforbindelser.

Direktør med
De første deltagere har allerede tilmeldt sig netværket, og en af dem er Anette Kirkeby, afdelingsdirektør i Jyske Bank i Helsingør. Hun har tilmeldt sig, netop fordi netværket kombinerer det at læse nye businessorienterede fagbøger med det at mødes 25 ledere. – Som direktør i Jyske Bank i Helsingør har jeg travlt i det daglige, og det er ikke altid, jeg får læst ny spændende faglitteratur. Her er en oplagt chance til at forpligtige sig til det, samtidig med at jeg møder andre nordsjællandske ledere. Jeg glæder mig til det første møde. – At vi udelukkende mødes hver tredje måned, fire gange i alt, passer mig godt. Så binder jeg mig ikke til mere, end jeg ved, jeg har tid til, tilføjer Anette Kirkeby.

Tysk professor
Netværket mødes første gang tirsdag den 28. august 2018, hvor Mette Dahl Juelner sætter snakken og debatten i gang om den første af de fire bøger, ”Den 4. industrielle revolution” af den tyske professor Klaus Schwab, som er stifter og bestyrelsesformand for World Economic Forum. I bogen roser han de lovende nye teknologier, der ifølge Klaus Schwab giver menneskeheden nogle helt nye fantastiske muligheder for at gøre verden til et bedre sted. Han er overbevist om, at den fjerde industrielle revolution vil løfte menneskeheden. Men Klaus Schwab frygter også, at vi ikke formår at gribe mulighederne. ”Udfordringerne er lige så skræmmende, som mulighederne er lokkende”, skriver han.

Refleksion
Mette Dahl Juelner vil som netværksfacilitator animere deltagerne til at reflektere over Klaus Schwabs holdninger og tiltro til den 4. industrielle revolution. Chefredaktør Palle Høj smiler. – Mange andre ledere har det sikkert som mig. Det er sådan en fagbog, jeg normalt ville læse omtalen af og tænke, at den burde jeg læse. Ja, jeg ville gerne den, og så havde jeg nok alligevel ikke fået det gjort. Som en del af netværket forpligter jeg mig nu til det. Samtidig med at vi mødes 25 erhvervsledere og chefer indbyrdes og med garanti også taler om alt mulig andet også. Jeg glæder mig til også selv at være med, siger Palle Høj.

To timer
Netværksmødet varer hver gang to timer. Efter de to timers faciliteret møde er der forplejning, og der kan netværkes. Prisen for deltagelse er 6200 kroner eksklusiv moms, og tilmelding sker til Mette Dahl Juelner på mdj@bizbuddy.dk.

Fakta
Nyt nordsjællandsk erhvervsnetværk hovedsageligt for ledere
Etableret af Frederiksborg Amts Avis og virksomheden BizBuddy Aps
Faciliteret af Mette Dahl Juelner fra BizBuddy
Første møder er henholdsvis 28. august og 13. november
Mødested på Frederiksborg Amts Avis på Slotsgade 1 i Hillerød
Pris kroner 6200, eksklusiv moms for et års deltagelse